Tradici výroby začali v sedmnáctém století holandští usedlíci - v roce 1659 zakladatel Cape Townu Jan Van Riebeeck vytvořil první víno, které neslo název „Jižní Afrika“. V současné době se Jižní Afrika řadí na 9. místo v celosvětové produkci vín. Většina vinařství je soustředěna do oblasti okolo Kapského Města. Nejvýznamnějšími oblastmi jsou Stellenbosch, Paarl, Constantia, Robertson, Swartland, Worcester, Durbanville a Tulbagh. Mezi hlavní pěstované odrůdy patří Chenin Black, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir a místní Pinotage.
Koncentrovaná vůně švestek, černého rybízu a ostružin s kořeněným podtónem. Na patře chuť lékořice, hřebíčku, tabáku, lehce kouřové. Díky omezenému kontaktu s dubovým sudem je toto víno hladké a dostupné.
Víno vykazuje buket parfému a fialek s bílým pepřem a anýzem. Chuť vykazuje charakteristiky bílého pepře s křídovými tříslovinami s výraznou a dlouhou dochutí.
Suché červené víno připomínající černý rybíz, zralé švestky a lehké tóny lékořice. Díky zrání v dubovém sudu je na patře hebké a obohacené o sametovou tříslovinu se sladkokyselým řízem.
Víno vykazuje buket parfému a fialek s bílým pepřem a anýzem. Chuť vykazuje charakteristiky bílého pepře s křídovými tříslovinami s výraznou a dlouhou dochutí.
Toto víno především staví na aroma angreštu a broskví, květinové tóny s kamennou křupavostí. Chuť je čerstvá a napjatá s velkou koncentrací ovoce a složitostí. Jedná se o víno s dobrou strukturu, které je skvěle vyvážené.
Bordeaux blend odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc. Hrozny pro toto víno jsou sklizeny ze 3 vinohradů v oblasti Helderberg (Cabernet Sauvignon), Bottelary Hills (Merlot) a Devon valley (Cabernet Franc).