Popis
Odrůda: 100 % Shiraz
Toto víno je nejlepším příkladem rozmanitosti produkce ve dvou rozdílných oblastí. Shiraz z Bottelary Hills se vyznačuje fenolickou sladkostí a chutí vyzrálého ovoce zatímco Helderberg Shiraz je robustní a plný.
Hrozny pro toto víno se sklízí ze tří různých vinohradů. 70% se sklízí v regionu Helderberg a zbytek z Bottelary Hills.Hrozny jsou sklízeny s cukernatostí 24 – 25 ballingů. Rozmělněné hrozny se macerují za studena po dobu 24 až 48 hodin v otevřených betonových tancích. Do vinného rmutu se aplikuje francouzský kmen kvasinek a nechá se kvasit v nádržích s ručním promícháváním, každé dvě hodiny po dobu 8 dnů na slupkách, poté se odstraní slupky a probíhá fermentace v nerezových tancích. Malolaktická fermentace je částečně dokončena v sudech. Zrání probíhá v sudech v poměru 90% francouzský dub 5% americký dub a 5% maďarský dub po dobu 12ti měsíců.
Ideální k ovčím sýrům, kuřecímu madras na kokosovém mléce nebo salátu z grilované zeleniny.
Objem (l): | 0,75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.