Popis
Odrůda: 100 % Merlot
Hrozny z 19 let staré vinice pocházejí ze severovýchodního vinohradu u statku Bottelary, kde rostou v jílovité půdě a jsou pravidelně zavlažovány. Hrozny byly rozdrceny a macerovány zastudena až po dobu dvou dnů. Poté se naočkují kvasinkami dovezenými z Francie. Fermentace probíhá při teplotě 23 – 28 stupňů Celsia a jsou pravidelně stlačovány každých 4 – 6 hod. Po 7 dnech je z hroznů vytlačena šťáva a jsou zbaveny slupek. Probíhá malolaktická fermentace. Následně je víno umístěno do sudů z francouzského dubu, kde zrají jeden rok.
Příjemná švestková chuť vína tvoří ideální kombinaci s pečenou zvěřinou s rozmarýnem a česnekem.
Objem (l): | 0,75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.