Madeira
Portugalský ostrov Madeira, ležící necelých 600 km na západ od Maroka. Dal jméno jedinému vínu na světě, které se „peče v peci“. Po ukončení kvašení je toto víno dolihováno a umístěno do vyhřívaných místností (pecí) estufas, kde se teplota pohybuje kolem 45°C. Vinná réva se na Madeiře ve větší míře pěstuje od počátku 17. století, v půdě je dostatek drasla. Podnebí má oceánské klima s některými tropickými vlivy. Vyrábí se z několika odrůd, např. Tinto negra, Moscatel, Sercial, Malmesey, Bual atd. Čím je Madeira starší, tím je kvalitnější (minimum jsou tři roky). Ke konzumaci by měla být připravena v den prodeje, a dobrá Madeira pak vydrží neurčitě dlouhou dobu.
Zde čtěte VÍCE o vinařstvích...
Nejprodávanější
-
Madeira Barbeito - Madeira Verdelho 10 years old, 0,75l – Skladem820 Kč
100% Verdelho. Víno zraje po dobu 10 let v dubových sudech a poté je...
-
Madeira Barbeito - Madeira Malvasia 20 years old, 0,75l – Skladem2 990 Kč
100% Malvasia. Zlatavá barva s charakteristickou vůní rozinek, karamelu...
-
Madeira Barbeito - Madeira Colheita 1997 medium sweet 0,5L – Skladem739 Kč
Víno s výrazně zlatavou barvou. Plná sladká chuť je doprovázena vůní...
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem