Popis
Víno se skládá z 90% z odrůdy Sangiovesse a Merlotu.
Vinice vysázená v období 1988 - 1993 se nachází v centru Toskánska v nadmořské výšce 250m. Vinohrad je osázen v hustotě 6666 hlav/ha s produkcí 4500 kg/ha. podloží se skládá z jílu a písku.
Vinifikace probíhá fermentaci po dobu 20ti dní s kontrolovanou teplotou a následnou macerací. Víno zraje sudech z francouzského dubu po dobu 14 měsíců. Víno v lahvích je před distribucí ukládáno po dobu 6ti měsíců do sklepa.
Intenzivní rubínová barva je předehrou k plné vůní zralých třešní a lesních plodů s kořeněnými tóny, které tvoří charakter a komplexitu vína. Plné, vyvážené a živé na patře s dobře zakulacenými taniny a hloubkou.
Doporučená teplota pro konzumaci je 18°C. Ideální výběr k ochuceným pečeným masům a zvěřině.
Obsah alkoholu: 14%
Objem (l): | 1,5 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.