Popis
Víno se skládá z 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon a 10% Petit Verdot.
Vinice vysázená v období 1935 - 1997 se nachází v centru Toskánska v nadmořské výšce 250m. Vinohrad je osázen v hustotě 6666 hlav/ha s produkcí 4500 kg/ha. Vápenaté podloží bohaté na jíl a galestro.
Vinifikace probíhá macerací s následnou fermentaci po dobu 25ti dní s kontrolovanou teplotou. Víno zraje sudech z francouzského dubu po dobu 18ti měsíců. Víno v lahvích je před distribucí ukládáno po dobu 12ti měsíců do sklepa.
ORENO je podmanivé, dynamické víno s bohatou na strukturou umocněnou nuancemi nového dubu. Doporučená teplota pro konzumaci je 16°C. Ideální výběr k ochuceným pečeným masům a zvěřině. Obsah alkoholu je 14,5%.
- 30. března 2014 Oreno 2001 v rámci slepé degustace porazilo Bordeaux víno z Chateau Mouton Rotschild 2001 v počtu 12 ku 8 hlasům. Degustaci, která probíhala v Hong Kongu vedl Luca Martini, držitel titulu Světový sommelier roku 2013.
- Časopis Wine Spectator vyhodonotil ORENO jako víno s nejlepším průměrem (94,18/100) v rámci hodnocení supertoskánských vín od ročníku 1999 do 2010.
Objem (l): | 0,75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.