Itálie - Veneto - o vinařstvích

Ornella Molon

Ornella Molon

Vinařství Ornella Molon je dítkem dvou podnikatelů, kteří se věnují zemědělství s cílem produkovat velmi jedinečná a neopakovatelná vína. Obhospodařují 40 ha vinic, které se táhnou v nížině podél řeky Piava k jihovýchodu Trevisa. Jedná se o vynikající polohu pro výrobu špičkových vín. Filozofie, která provází každý úkon ve firmě je shrnuta ve výrazu "láska k dokonalosti."

Vinařství Ornella Molon bylo vytvořeno díky vytrvalosti a vášni dvou podnikatelů, kteří se věnují zemědělství s cílem produkovat velmi jedinečná a neopakovatelná vína. Je to příběh závazku, odpovědnosti, drobných kroků a každodenní péče, lásky k zemi a ke své práci. Příběh, který nás vrací zpět do přítomnosti, kde se každá oběť promítá do unikátních vín, vyznačujících se silnou a měkkou osobitostí současně.

Od roku 1982 až do dneška se ve vinařství Ornella Molon důsledně dbá na kvalitu. Důležitý je rostoucí podíl na trhu i prestižní národní i mezinárodní ocenění. Filozofie, která provází každý úkon ve firmě je shrnuta ve výrazu "láska k dokonalosti."

Majitelé obhospodařují 40 ha vinic, které se táhnou v nížině podél řeky Piava k jihovýchodu Trevisa. Jedná se o vynikající polohu pro výrobu špičkových vín, a to díky velmi rozmanitým půdním podmínkám a blízkosti Jaderského moře. Starost o keře a pečlivá každodenní práce vrcholí ruční sklizní a dále pokračuje ve sklepě. Ten se nachází na jedinečném místě - starobylém venkovském domě ze sedmnáctého století, který byl dlouhá léta prestižním sídlem dóžete Giustiniani. Villa Giustinian, typická benátské vila s centrální hlavní částí a dvěma bočními, je nyní ve vlastnictví firmy Ornella Molon Traverso.

Tommaso Bussola

logo Tommaso BussolaRoku 1977 začal Tommaso Bussola pracovat v malém vinařství svého strýce Giuseppa. A to jej velmi ovlivnilo. Již v té době našel ve víně velké zalíbení a pochopil, jak nevyčerpatelnou energií i škálou vůní a chutí oplývá. V prvních letech šel ve šlépějích svého strýce, v roce 1983 se však rozhodl zahájit novou éru: postavil se na vlastní nohy a zaměřil se na hrozny pro výrobu Amarone a Recioto. Důkazem, že se vydal správným směrem, byly první úspěchy ve vinařských soutěžích. V letech 1992/1993 zakládá nové vinařství, kde pracuje na neustálém zlepšování a progresivních metodách zpracování vína. V roce 1995 vstupuje do společnosti i jeho manželka Daniela a příběh úspěšné vinařské rodiny pokračuje...

Ve vinařství Tommaso Bussola je víno sbíráno ručně, tradiční metodou a hrozny jsou pečlivě vybírané. V zájmu zachování co největší rovnováhy nepoužívají v boji proti škůdcům při pěstování révy syntetické chemické látky a pesticidy, ale dávají přednost přírodním metodám.