Popis
Oranžové víno má měděnou až jantarovou barvu se zlatavými odlesky, intenzivní vůni kdoulí, broskví a divokých květin a svěží, vyváženou a komplexní chuť broskví a nektarinek.
Vyrobené z bílých hroznů způsobem, jakým se obvykle vyrábí červená vína. Kvasící mošt z převládající odrůdy Chardonnay zůstává v kontaktu se slupkami 26 dní, až poté se lisuje. Slupky dávají vínu tmavší barvu, zajímavou chuť a pevnou texturu s vysokým obsahem tříslovin. Návrat k původním způsobům výroby vína, k nimž patří i výroba oranžových vín, je velkým trendem současnosti.
Víno si vychutnáte jako aperitiv, k bílému masu, mořským plodům nebo jednohubkám, ale i samostatně. Podávejte dobře vychlazené.
Danubiana je významným hráčem v maďarském vinařském průmyslu s mezinárodní reputací. Vinařství bylo založeno v roce 1990. Vína z Danubiany se vyrábějí ve dvou nejmodernějších vinařstvích: jedno na severovýchodě ve městě Gyöngyös (oblast Matra) a jedno v jihozápadní oblasti Maďarska, ve městě Bonyhád (oblast Tolna). Vynikající kvalita Chardonnay pro oranžové víno pochází z chladného klimatu kopců regionu Matra.
Alkohol (%): | 12.5 |
Obsah zbytkového cukru: g/l | 3,8 |
Obsah kyselin: g/l | 5,8 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.