Popis
Víno klasifikace IGT se skládá ze 100% z odrůdy Nero D´Avola.
20 - 30 let starý vinohrad se nachází na jihu Sicílie oblast Noto v nadmořské výšce 80m na vulkanickém podloží s nánosy bílého písku a křídy. Vinohrad je osázen v hustotě 5555 hlav/ha s produkcí 6 tisíc kg/ha. Vinifikace probíhá fermentaci a macerací s kontrolovanou teplotou po dobu 20ti dní. Víno zraje sudech z francouzského dubu po dobu 12 - 14 měsíců. Víno v lahvích je před distribucí ukládáno po dobu 6ti měsíců do sklepa.
Doporučená teplota pro konzumaci je 16 - 17°C. Ideální výběr k aromatickým masům především zvěřině a pečeni. Obsah alkoholu je 14%.
Hodnocení vína: 90/100 Wine Spectator, 94/100 James Suckling, Tři poháry Gambero Rosso, Prague Regional Champion 89 bodů Prague Wine Trophy 2018
Hmotnost | 1.2 kg |
Objem (l): | 1,5 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.