Popis
Víno klasifikace DOP oblast Veneto se skládá ze 100% z odrůdy Glera.
Vinice vysázená na úpatí kopců Valdobbiadene a Conegliano. Hrozny odrůdy Glera dozrávají začátkem října. Prosecco je výráběno na bílý způsob. Po jemném lisování následuje přidání kvasinek do vinného rmutu a probíhá fermentace v autoklávu při teplotě 16° C. Po ukončení fermentace je víno zchlazeno na 4° C a ponecháno na kvasných kalech. Na závěr je víno isobaricky filtrováno do finálního autokláv tanku a následně lahvováno.
Aromatické vlastnosti jsou svěží, bohatá vůně ovoce především jablek a hrušek s tóny citrusových plodů, které přecházejí do květinových tónů. Chuť je jemná a harmonická.
Skvělé jako aperitiv nebo do koktejlů. Z jídel se skvěle páruje s lehkými předkrmy, pokrmům z bílého masa a ryb. Ideální teplota ke konzumaci 6-8°C.
Objem (l): | 0,75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.