Popis
Chardonnay fermentované na sudu dokazuje jak mineralita vína získaná z vápenatého podloží dokáže ovlivnit přírodní ovocnou chuť vína, které zrání na sudu dodává plnost. Hrozny jsou sklízeny z našeho nejvýše položeného vinohradu v Bottelary Hills. Zajímavé na tom je že se jedná o jediný vinohrad s vápenatým podložím ve vinařství Stellenrust, kde prapředci velmi moudře rozhodli vysázet Chardonnay.
Chardonnay hrozny jsou sklizeny v cukernatosti mezi 22 - 23 Ballingů a vinný mošt se nechává v kontaktu se slupkami po dobu 8 dní bez přídavků síry. Okysličený vinný mošt je poté přečerpán do sudů, kde probíhá fermentace přirozenou cestou bez přidaných kvasinek po dobu 3 měsíců. Chardonnay zraje 12 měsíců v sudech z francouzského dubu (30% v nových sudech) na kalech což podporuje plnou bohatou chuť vína.
Hmotnost | 1 kg |
Objem (l): | 0,75 |
Alkohol (%): | 13,4 |
Kategorie: | suché |
Zbytkový cukr (g/l): | 3,4 |
Kyselina (g/l): | 7,1 |
Tříslovina (g/l): | 3,28 |
Hodnocení a ocenění: | Prague Wine Trophy 2016 - Prague Regional Champion - 92 bodů |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.