Popis
Hrozny pochází z 5-15 let starých vinic vysazených vysoko v oblasti Bottelary Hills. Půda obsahuje červený kamenitý jíl s převládajícím písčitým podložím. Hrozny na písčitých půdách dozrávají rychleji, a proto ztráty v kyselosti se snižují ve vinařství smícháním s odrůdou Sauvignon, která je pěstována na žulovitém podloží, což podporuje kyselost a svěžest vína.
Hrozny se sbírají v optimální zralosti kolem 22 (Balling stupňů) a šťáva se nechává po určitou dobu v kontaktu se slupkami z hroznů. Šťáva vždy částečně projde fermentací přírodními kvasinkami, než se naočkuje speciálním kmenem kvasinek “Vin2000”, které podpoří bohaté zralé aroma ve víně. Vinná šťáva je fermentována za studena v nerezových tancích po dobu 2 až 3 týdnů při teplotě mezi 11 - 15 ° C a je ponechána na kvasných kalech po dobu min. 3 měsíců a poté se vino finalizuje a stáčí.
Hmotnost | 1 kg |
Objem (l): | 0,75 |
Alkohol (%): | 13 |
Kategorie: | suché |
Zbytkový cukr (g/l): | 5,7 |
Kyselina (g/l): | 6,5 |
Tříslovina (g/l): | 3,32 |
Hodnocení a ocenění: | Prague Wine Trophy 2017 - Prague Gold |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .