Popis
Vinice používaná pro toto víno je jedinou vinicí odrůdy Shiraz, která byla vysazena v roce 1952. V prvotní fázi byl vinohrad vysázen v rámci tabákové plantáže v oblasti Helderberg. Bohužel později tato vinice byla odprodána družstvu, ale v posledních 5 letech jsme šli nad rámec standartních norem na ochranu a zachování těchto starých vinic a některé z nich jsme pomohli vrátit do původního stavu.
Hrozny se sbírají s cukernatostí 24 – 25 Ballingů. Rozmělněné hrozny se macerují za studena po dobu 24 hodin v otevřených betonových tancích. drcené a nechá chladnou macerátu po dobu 24 hodin v otevřených fermentorů. Poté se do vinného rmutu aplikují francouzské kvasinky Rhone a 10-14 dní probíhá fermentace na slupkách s ručním promícháváním každé 3 hodiny. Poté se odstraní slupky a alkoholická a malolaktická fermentace je dokončena v nerezových tancích. Zrání v sudech se pohybuje mezi 20 – 24 měsíci s tím, že 95% zraje ve francouysk0m dubu a 5% v americk0m dubu.
The Peppergrinder je Shiraz, který se hodí k většině masných jídel jako hovězí steak na zeleném pepři, nebo jehněčí na grilu.
Hmotnost | 1.2 kg |
Objem (l): | 0,75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.