Popis
Víno klasifikace DOCG se skládá ze 100% z odrůdy Sangiovesse.
Vinice vysázená v období 1986 - 1997 se nachází v centru Toskánska v nadmořské výšce 250m. Vinohrad je osázen v hustotě 6666 hlav/ha s produkcí 8000 kg/ha. Vápenato – jílovité podloží bohaté na hlínu s říčními oblázky.
Vinifikace probíhá macerací po dobu 18ti dní a následnou fermentaci po dobu 10ti dní s kontrolovanou teplotou. Víno zraje v sudech z francouzského dubu po dobu 12ti měsíců. Víno v lahvích je před distribucí ukládáno po dobu 6ti měsíců do sklepa.
Doporučená teplota pro konzumaci je 18°C. Ideální výběr ke grilovaným masům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.