Popis
Burgundské vinice sestávají z tisíců malých parcel (říká se jim ‘climats’). I přes rozmanitost půdy má Burgundsko svým způsobem jednotné geologické, půdní a klimatické podmínky: usazeninové půdy, sestávající z jílu, slínu a vápence z jurského období na ještě starším podloží z žuly, lávy, ruly a různých druhů břidlice. Pinot Noir miluje dobře vysušené slínové a vápencové půdy, na kterých podle poměru vápence a umístění vinice vyroste, lehké elegantní červené, nebo silné, mocné víno. Patriarche Pinot Noir sestává z vyvážené směsi Côte de Beaune, dodávající vínu jemnost, Hautes Côtes de Beaune, dodávající ovocnou příchuť a Côte Chalonnaise (Mercurey), dodávající eleganci a plnost. Víno se vyrábí tradičním Burgundským procesem. 80 % Cuvée se nechává dozrát v kádích a 20 % v dubových sudech po dobu 12 až 18 měsíců.
Hodí se ke zvěřině, pokrmům z bílého masa a k sýrům.
Teplota pro konzumaci: 14 až 16°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.